Meer weten? Meedoen!


LEEF

Bibian Mentel: “Als ik bij alles wat mij overkomt in een hoekje ga zitten kniezen, dan had ik de afgelopen jaren weinig plezier beleefd. Ik geniet van al het goede in mijn leven en zorg dat mijn lichaam in optimale conditie is om de strijd tegen kanker aan te gaan. Dat doe ik door positief denken, sporten, gezond eten en genoeg slapen. Daarnaast zijn goede artsen en een flinke dosis geluk essentieel.”

Lutske Bonsma interviewde Bibian Mentelen schreef de boeken Kut kanker! En Door jou laat ik mijn leven niet verpesten! LEEF is een update met nieuwe interviews.


Algoritmisering, wen er maar aan!

Algoritmen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, maar we lijken weinig van ze te weten. Veel organisaties zijn data rich, maar information poor, schrijft Jim Stolze.

Toegespitst op verschillende branches beschrijft de auteur hoe algoritmen werken, welke impact ze hebben en welke kansen of bedreigingen ze met zich meebrengen.


Be the change you want te see in the world

Combinatorische innovatie, ik wil meedoen

Personalised Healthcare Catalyst Magazine is een uitgave van de Personalised Healthcare Alliantie. De missie van deze onafhankelijke Alliantie is om de transformatie naar gepersonaliseerde zorg (PHC) te versnellen. Dit betekent uitgaan van het individu: want “one size does not fit all”. Roche is initiatiefnemer. De Alliantie is een uitnodigend platform om vrij te denken en over de schotten van de eigen omgeving heen te kijken. De alliantie opereert onafhankelijk van Roche. We beogen dat te doen met patiëntenorganisaties, artsen, wetenschappers, industrie, research organisaties, verzekeraars, overheidsorganisaties en toezichthouders; aangevuld met specialisten data science, artificial intelligence en bedrijfsmodellen. De deelnemers zijn innovators in healthcare. Door de denkkracht van verschillende disciplines binnen de Alliantie te combineren (combinatorische innovatie) kunnen we tot unieke oplossingen komen. Wil je meedoen met het versnellen van de transitie naar gepersonaliseerde zorg, neem dan contact op met Judith van Schaik of Paul Iske.