Meer weten? Meedoen!


Beloningssysteem aanpassen

Wie een nieuwe kijk op gezondheid wil ontwikkelen, moet ook kijken naar het beloningssysteem. Regeringspartijen willen een proef stimuleren waarbij artsen beloond worden als ze kankerpatiënten doorverwijzen naar een gespecialiseerd arts. Nu lopen ziekenhuizen geld mis als ze doorverwijzen. De proef moet stimuleren dat artsen verder vooruitkijken om in te schatten waar een patiënt op de lange duur het beste af is.


“We begrijpen er niks van”

Warner Prevoo behandelt kankerpatiënten. Hij kreeg zelf kanker. En schreef daarover het boek: 'Echte dokters huilen ook'. "Artsen zeggen soms tegen patiënten 'ik begrijp wat u bedoelt'. Maar we begrijpen er niets van." Het boek is een aanrader. https://www.bol.com/nl/f/echte-dokters-huilen-ook/9200000095274558/


Be the change you want to see in the world

Combinatorische innovatie, ik wil meedoen

Personalised Healthcare Catalyst Magazine is een uitgave van de Personalised Healthcare Catalyst. De missie van deze stichting is om de transformatie naar gepersonaliseerde zorg (PHC) te versnellen. Dit betekent uitgaan van het individu: want “one size does not fit all”. Roche is initiatiefnemer. De alliantie opereert onafhankelijk van Roche. We doen dat met patiëntenorganisaties, artsen, wetenschappers, industrie, research organisaties, verzekeraars, overheidsorganisaties en toezichthouders; aangevuld met specialisten data science, artificial intelligence en bedrijfsmodellen. De deelnemers zijn innovators in healthcare. Door de denkkracht van verschillende disciplines binnen de Alliantie te combineren (combinatorische innovatie) kunnen we tot unieke oplossingen komen. Wil je meedoen met het versnellen van de transitie naar gepersonaliseerde zorg, neem dan contact op met Paul Iske.